Informacja o prywatności strony internetowej - zgodnie z prawem UE dotyczącym przetwarzania danych na temat GDPR.

1. WSTĘP

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności zawiera szczegółowe informacje dotyczące sposobu gromadzenia i przetwarzania danych osobowych użytkownika za pośrednictwem naszej witryny https://classiccarbs.co.uk

Przekazując nam swoje dane, gwarantujesz nam, że masz ponad 13 lat.

Emmanuel Grigoriou t / a Classic Carbs UK jest administratorem danych, a my ponosimy odpowiedzialność za twoje dane osobowe (zwane "my", "nas" lub "nasze" w niniejszej informacji o ochronie prywatności).

Szczegóły kontaktu

PEŁNE DANE NASZEJ FIRMY:
Classic Carbs Wielka Brytania
Emmanuel Grigoriou
18 St. Cuthberts Close
West Bromwich
West Midlands
B70 6TP
Wielka Brytania

Pełna nazwa osoby prawnej: Emmanuel Grigoriou prowadzący działalność jako Classic Carbs UK

Adres e-mail: [Email protected]

Bardzo ważne jest, aby posiadane przez nas informacje były dokładne i aktualne. Daj nam znać, jeśli kiedykolwiek zmienią się twoje dane osobowe, wysyłając e-mail na adres [Email protected]

2. JAKIE DANYCH KOLEKCJĘ DOTYCZY CIEBIE, DLA CELU I NA JAKIM MASIE PROCESU
Dane osobowe oznaczają wszelkie informacje umożliwiające identyfikację osoby. Nie obejmuje anonimowych danych.

Możemy przetwarzać następujące kategorie danych osobowych o Tobie:

• Dane komunikacyjne, które obejmują wszelkie wiadomości wysyłane do nas, czy to za pośrednictwem formularza kontaktowego na naszej stronie internetowej, poprzez e-mail, tekst, wiadomości w mediach społecznościowych, publikowanie w mediach społecznościowych lub jakąkolwiek inną wysyłaną przez nas wiadomość. Przetwarzamy te dane w celach komunikowania się z Tobą, prowadzenia dokumentacji i ustalania, dochodzenia lub obrony roszczeń prawnych. Nasza legalna podstawa przetwarzania jest naszym uzasadnionym interesem, który w tym przypadku ma na celu odpowiedzieć na przesłane do nas wiadomości, zachować zapisy oraz ustanowić, dochodzić lub bronić roszczeń prawnych.

• Dane klienta, które obejmują dane dotyczące wszelkich zakupów towarów i / lub usług, takich jak imię i nazwisko, tytuł, adres rozliczeniowy, adres e-mail adresu dostawy, numer telefonu, dane kontaktowe, dane dotyczące zakupu. W rzadkich przypadkach, gdy płacisz nam przez telefon, natychmiast po dokonaniu płatności zniszczymy i zniszczymy dane Twojej karty. Przetwarzamy te dane w celu dostarczenia zakupionych towarów i / lub usług oraz prowadzenia rejestrów takich transakcji. Naszym legalnym powodem do takiego przetwarzania jest wykonanie umowy między Tobą a nami i / lub podjęcie kroków na twoją prośbę o zawarcie takiej umowy.

• Dane użytkownika, które zawierają dane o tym, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej i wszelkich usług online wraz z wszelkimi danymi, które publikujesz do publikacji na naszej stronie internetowej lub za pośrednictwem innych usług online, takich jak nasza strona na Facebooku. Przetwarzamy te dane w celu obsługi naszej strony internetowej i zapewnienia odpowiedniej zawartości, aby zapewnić bezpieczeństwo naszej strony internetowej, aby zachować kopie zapasowe naszej witryny i / lub baz danych oraz aby umożliwić publikację i administrowanie naszą stroną internetową, innymi usługami online. i biznes. Nasza legalna podstawa przetwarzania jest naszym uzasadnionym interesem, który w tym przypadku ma umożliwić nam prawidłowe administrowanie naszą stroną internetową i naszą działalnością.

• Dane techniczne zawierające dane na temat korzystania z naszej witryny i usług online, takich jak adres IP, dane logowania, dane dotyczące przeglądarki, długość odwiedzin na stronach naszej witryny, odsłon strony i ścieżek nawigacji, szczegółowe informacje o liczbie Czasy korzystania z naszej strony internetowej, ustawień strefy czasowej i innych technologii na urządzeniach używanych do uzyskania dostępu do naszej witryny. Źródłem tych danych jest nasz system śledzenia Analytics. Przetwarzamy te dane w celu analizy korzystania z naszej strony internetowej i innych usług online, w celu administrowania i ochrony naszej firmy i witryny internetowej, w celu dostarczania odpowiednich treści i reklam internetowych oraz w celu zrozumienia skuteczności naszych reklam. Nasza legalna podstawa przetwarzania to nasze uzasadnione interesy, które w tym przypadku mają umożliwić nam właściwe administrowanie naszą witryną internetową i naszą działalnością oraz rozwój naszej firmy i decydowanie o naszej strategii marketingowej.

• Dane marketingowe, które zawierają dane o twoich preferencjach w otrzymywaniu od nas marketingu i twoich preferencjach komunikacyjnych. Przetwarzamy te dane, aby umożliwić Ci wzięcie udziału w naszych promocjach, które możemy posiadać, takich jak konkursy, losowania nagród i bezpłatne prezenty, dostarczanie odpowiednich treści i reklam internetowych oraz mierzenie lub zrozumienie skuteczności tej reklamy. Nasza legalna podstawa przetwarzania jest naszym uzasadnionym interesem, który w tym przypadku ma na celu zbadanie, w jaki sposób klienci wykorzystują nasze produkty / usługi, aby je rozwijać, rozwijać naszą działalność i decydować o naszej strategii marketingowej.

• Możemy wykorzystywać dane klienta, dane użytkownika, dane techniczne i dane marketingowe w celu dostarczania użytkownikowi odpowiednich treści i reklam internetowych (w tym reklam Facebook i innych reklam displayowych) oraz mierzenia lub zrozumienia skuteczności reklam, które obsługujemy. Nasza legalna podstawa przetwarzania jest uzasadnionym interesem, którym jest rozwój naszej firmy. Możemy również wykorzystywać takie dane do wysyłania innym informacji marketingowych. Nasza legalna podstawa przetwarzania to zgoda lub uzasadnione interesy (a mianowicie rozwój naszej firmy).

Dane wrażliwe

Nie gromadzimy żadnych Wrażliwych danych o Tobie. Dane wrażliwe odnoszą się do danych, które zawierają dane o twojej rasie lub pochodzeniu etnicznym, przekonaniach religijnych lub filozoficznych, życiu seksualnym, orientacji seksualnej, poglądach politycznych, przynależności do związków zawodowych, informacji o twoim zdrowiu oraz danych genetycznych i biometrycznych. Nie zbieramy żadnych informacji o wyrokach skazujących i przestępstwach.
W przypadku, gdy jesteśmy zobowiązani do gromadzenia danych osobowych zgodnie z prawem lub zgodnie z warunkami umowy między nami, a użytkownik nie udostępnia nam tych danych na żądanie, możemy nie być w stanie wykonać zamówienia (na przykład w celu dostarczenia towarów lub usług) do Ciebie). Jeśli nie dostarczysz nam żądanych danych, być może będziemy musieli anulować zamówiony produkt lub usługę, ale jeśli to zrobimy, powiadomimy Cię w tym czasie.

Będziemy wykorzystywać dane osobowe wyłącznie w celu, w jakim zostały zebrane lub w uzasadnionym, zgodnym z potrzebami celu, jeśli to konieczne. W przypadku, gdybyśmy potrzebowali użyć Twoich danych w nowym, niezwiązanym z celem celu, poinformujemy Cię i wyjaśniamy podstawy prawne przetwarzania.

Możemy przetwarzać Twoje dane osobowe bez twojej wiedzy i zgody, jeśli jest to wymagane lub dozwolone przez prawo.

3. JAK ZBIERAMY DANE OSOBOWE

Możemy gromadzić dane o Tobie, przekazując dane bezpośrednio do nas (na przykład wypełniając formularze w naszej witrynie lub wysyłając do nas e-maile). Możemy automatycznie zbierać określone dane od Ciebie podczas korzystania z naszej witryny internetowej za pomocą plików cookie i podobnych technologii. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w naszych zasadach dotyczących plików cookie: https://classiccarbs.co.uk/cookie-policy.

Możemy otrzymywać dane od stron trzecich, takich jak dostawcy usług analitycznych, takich jak Google z siedzibą poza UE, sieci reklamowe, takie jak Facebook poza UE, takie jak dostawcy informacji o wyszukiwaniu, np. Google z siedzibą poza UE, dostawcy usług technicznych, płatności i dostawy , takich jak brokerzy danych lub agregatory.

Możemy również otrzymywać dane z publicznie dostępnych źródeł, takich jak Companies House i rejestr wyborczy z siedzibą w UE.

4. KOMUNIKACJA MARKETINGOWA

Nasza zgodna z prawem podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych w celu wysyłania do Ciebie informacji marketingowych jest Twoją zgodą lub naszymi uzasadnionymi interesami (a mianowicie rozwojem naszej firmy).

Zgodnie z regulacjami dotyczącymi prywatności i komunikacji elektronicznej, możemy wysyłać Ci wiadomości marketingowe od nas, jeśli (i) dokonałeś zakupu lub poprosiłeś o informacje dotyczące naszych towarów lub usług lub (ii) wyraziłeś zgodę na otrzymywanie informacji marketingowych i w każdym przypadku nie zrezygnowali z otrzymywania takich wiadomości od tego czasu. Zgodnie z tymi przepisami, jeśli jesteś spółką z ograniczoną odpowiedzialnością, możemy wysyłać Ci e-maile marketingowe bez Twojej zgody. Jednak w każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości marketingowych.

Zanim udostępnimy Twoje dane osobowe stronom trzecim w celach marketingowych, otrzymasz Twoją wyraźną zgodę.

Możesz poprosić nas lub osoby trzecie, aby przestały wysyłać Ci wiadomości marketingowe w dowolnym momencie, korzystając z linków do rezygnacji z każdej wysłanej Ci wiadomości marketingowej.

Jeśli zrezygnujesz z otrzymywania informacji marketingowych, ta rezygnacja nie dotyczy danych osobowych przekazywanych w wyniku innych transakcji, takich jak zakupy, rejestracje gwarancyjne itp.

5. UJAWNIANIE DANYCH OSOBOWYCH

Być może będziemy musieli udostępnić twoje dane osobowe stronom wymienionym poniżej:

• Dostawcy usług, którzy świadczą usługi w zakresie zarządzania informatyką i systemem.
• Profesjonalni doradcy, w tym prawnicy, bankierzy, audytorzy i ubezpieczyciele
• Organy rządowe, które wymagają od nas zgłaszania działań związanych z przetwarzaniem.
• Osoby trzecie, którym sprzedajemy, przenosimy lub łączymy części naszej działalności lub naszych aktywów.

Wymagamy od wszystkich osób trzecich, którym przekazujemy Twoje dane, do poszanowania bezpieczeństwa Twoich danych osobowych i traktowania ich zgodnie z prawem. Zezwalamy tylko takim stronom trzecim na przetwarzanie Twoich danych osobowych w określonych celach i zgodnie z naszymi instrukcjami.

6. TRANSFERY MIĘDZYNARODOWE - JEŚLI TRANSFERY WYSTĄPIŁY Z WYSTĘPUJĄCYCH W EOG:

Kraje spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG) nie zawsze zapewniają taki sam poziom ochrony danych osobowych, dlatego prawo europejskie zabrania przekazywania danych osobowych poza EOG, chyba że transfer spełnia określone kryteria.

Niektórzy nasi usługodawcy zewnętrzni mają siedzibę poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG), więc ich przetwarzanie danych osobowych będzie wiązało się z transferem danych poza EOG.

Ilekroć przenosimy Twoje dane osobowe z EOG, dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić podobny poziom bezpieczeństwa danych, zapewniając przynajmniej jedną z następujących gwarancji:

• Przekażemy Twoje dane osobowe tylko do krajów, które Komisja Europejska zatwierdziła jako zapewniające odpowiedni poziom ochrony danych osobowych; lub
• Jeżeli korzystamy z usług niektórych usługodawców, możemy skorzystać z określonych umów lub kodeksów postępowania lub z mechanizmów certyfikacji zatwierdzonych przez Komisję Europejską, które zapewniają taką samą ochronę danych osobowych w Europie; lub
• Jeśli korzystamy z usługodawców z USA, które są częścią Tarcza Prywatności UE-USA, możemy przekazać im dane, ponieważ mają one równoważne zabezpieczenia.
Jeśli żadna z powyższych zabezpieczeń nie jest dostępna, możemy poprosić o wyraźną zgodę na określone przeniesienie. W każdej chwili będziesz mieć prawo do wycofania tej zgody.

7. OCHRONA DANYCH

Wprowadziliśmy środki bezpieczeństwa, aby zapobiec przypadkowemu utracie, wykorzystaniu, zmianie, ujawnieniu lub uzyskaniu dostępu do danych osobowych bez zezwolenia. Umożliwiamy również dostęp do danych osobowych tylko tym pracownikom i partnerom, którzy potrzebują informacji o takich danych. Będą przetwarzać twoje dane osobowe tylko zgodnie z naszymi instrukcjami i muszą zachować je w tajemnicy.

Posiadamy procedury postępowania w przypadku podejrzenia naruszenia danych osobowych i powiadomimy Ciebie i wszelkie odpowiednie organy nadzoru o naruszeniu, jeśli jesteśmy do tego prawnie zobowiązani.

8. PRZECHOWYWANIE DANYCH

Przechowujemy Twoje dane osobowe tylko tak długo, jak to konieczne, aby spełnić cele, dla których je zgromadziliśmy, w tym w celu spełnienia wymagań prawnych, księgowych lub sprawozdawczych.

Decydując o tym, jaki jest prawidłowy czas przechowywania danych, sprawdzamy ich ilość, rodzaj i wrażliwość, potencjalne ryzyko szkód spowodowanych nieautoryzowanym użyciem lub ujawnieniem, celów przetwarzania, jeśli można to osiągnąć innymi sposobami i wymogami prawnymi.

Dla celów podatkowych prawo wymaga od nas przechowywania podstawowych informacji o naszych klientach (w tym danych kontaktowych, tożsamości, finansowych i transakcyjnych) przez sześć lat od momentu, gdy przestają być klientami.

W niektórych okolicznościach możemy anonimizować Twoje dane osobowe w celach badawczych lub statystycznych. W takim przypadku możemy wykorzystywać te informacje w nieskończoność bez powiadomienia.

9. TWOJE PRAWA PRAWNE

Zgodnie z przepisami o ochronie danych masz prawo do danych osobowych, które obejmują prawo do żądania dostępu, poprawiania, usuwania, ograniczania, przekazywania, sprzeciwiania się przetwarzaniu, przenoszenia danych oraz (w przypadku zgodnego z prawem przetwarzania) do wycofać zgodę.

Więcej informacji na temat tych praw można znaleźć na stronie:
https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/
Jeśli chcesz skorzystać z któregoś z wyżej wymienionych praw, napisz do nas na adres [Email protected]
Nie będziesz musiał płacić opłaty za dostęp do swoich danych osobowych (lub korzystanie z jakichkolwiek innych praw). Możemy jednak naliczyć rozsądną opłatę, jeśli Twoje żądanie jest ewidentnie nieuzasadnione, powtarzające się lub nadmierne lub odmawia spełnienia twojego żądania w tych okolicznościach.

Być może będziemy musieli poprosić Cię o podanie konkretnych informacji, które pomogą nam potwierdzić Twoją tożsamość i zagwarantować Ci prawo do dostępu do twoich danych osobowych (lub do korzystania z innych Twoich praw). Jest to środek bezpieczeństwa zapewniający, że dane osobowe nie zostaną ujawnione żadnej osobie, która nie ma prawa jej otrzymać. Możemy również skontaktować się z Tobą, aby poprosić Cię o dodatkowe informacje w związku z Twoją prośbą o przyspieszenie naszej odpowiedzi.

Staramy się odpowiedzieć na wszystkie uzasadnione wnioski w ciągu jednego miesiąca. Od czasu do czasu może upłynąć nam dłużej niż miesiąc, jeśli wniosek jest szczególnie skomplikowana lub dokonaniu liczbę żądań. W takim przypadku powiadomimy Cię.

Jeśli nie jesteś zadowolony z jakiegokolwiek aspektu zbierania i wykorzystywania twoich danych, masz prawo złożyć skargę do Biura Komisarza ds. Informacji (ICO), brytyjskiego organu nadzorczego ds. Ochrony danych (www.ico.org.uk). Powinniśmy być wdzięczni, jeśli najpierw skontaktujesz się z nami, jeśli masz skargę, abyśmy mogli spróbować rozwiązać problem za Ciebie.

10. LINKI OSÓB TRZECICH

Ta strona internetowa może zawierać linki do stron internetowych, wtyczek i aplikacji stron trzecich. Kliknięcie tych łączy lub włączenie tych połączeń może pozwolić stronom trzecim na zbieranie lub udostępnianie danych o Tobie. Nie kontrolujemy tych witryn stron trzecich i nie ponosimy odpowiedzialności za ich oświadczenia dotyczące prywatności. Po opuszczeniu naszej witryny zachęcamy do zapoznania się z polityką prywatności każdej odwiedzanej witryny.

11. CIASTECZKA

Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby odrzucała wszystkie lub niektóre pliki cookie przeglądarki lub powiadamiała Cię, gdy strona ustawia lub uzyskuje dostęp do plików cookie. Jeśli wyłączysz lub wyłączysz obsługę plików cookie, niektóre części tej witryny mogą stać się niedostępne lub działać nieprawidłowo. Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookie, których używamy, zobacz https://classiccarbs.co.uk/cookie-policy

ZMIANA INFORMACJI:
Podobnie jak w przypadku każdej strony z powiadomieniami administracyjnymi i prawnymi, zawartość tej strony może się zmieniać z upływem czasu. W związku z tym ta strona może przeczytać inaczej niż podczas następnej wizyty. Zmiany te są konieczne i przeprowadzane przez ClassicCarbs.co.uk, aby chronić zarówno Ciebie, jak i naszą stronę internetową ClassicCarbs.co.uk. Jeśli ta strona jest dla Ciebie ważna, powinieneś często sprawdzać, ponieważ przed lub po wprowadzeniu zmiany nie zostanie dostarczona żadna inna informacja o zmienionej zawartości.

PYTANIA / OPINIE / KONCERNY:
Możesz też odwiedzić www.allaboutcookies.org (…lub https://www.aboutcookies.org/ ) aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookie, w tym jak usunąć wszystkie nasze pliki cookie z przeglądarki po opuszczeniu naszej witryny.

Jeśli masz jakieś pytania dotyczące zawartości tej strony lub po prostu chcesz się z nami skontaktować, z innego powodu możesz to zrobić, postępując zgodnie z poniższym linkiem: https://classiccarbs.co.uk/contact-us